По случай 24 май – Деня на Светите братя Кирил

...
 По случай 24 май – Деня на Светите братя Кирил
Коментари Харесай

С празнични чествания ще бъде отбелязан 24 май в Русе

 По случай 24 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската книжовност, култура и просвета и на славянската словесност, Община Русе е подготвила редица празнични събития.

Началото на тържествените празнувания ще стартира в 10:30 ч. Два лъча с представители на всички учебни заведения от града, носещи 80-метров български трикольор, ще тръгнат от СУ „ Христо Ботев “ и ПГДВА „ Йосиф Вондрак “ под съпровода на Общинския духов оркестър и барабанчиците от НУИ „ Проф. Веселин Стоянов “. Участниците в шествието ще се придвижват по ул. „ Александровска “ и ще се съберат пред постройката на Община Русе.

В 11 ч. стартира празничният концерт, по време на който русенските възпитаници ще изпеят дружно общонародния учебен химн „ Върви, народе възродени “.

Тази година церемонията по награждаването с грамоти и почетни знаци на учениците, постигнали най-високи триумфи през образователната 2021-2022 година, ще се състои на 23 май. Началото й е в 15 ч. пред постройката на Доходното здание, като е планувано при неприятно време събитието да бъде изместено във фоайето на емблематичната постройка.

Същият ден от 18 ч. в Голямата зала на Доходното здание ще се организира и церемонията по награждаване на тазгодишните носители на Награда „ Русе ”. С нея всяка година се удостояват създатели, дейци, креативен екипи и организации, работещи в областта на изкуството, културата, образованието и науката, за забележителен принос и дейна активност за издигане престижа на Русе.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР